loader image

Az Árkádban és a Mammutban lévő üzletünkbe is folyamatosan érkeznek a nyári és esküvős kollekciók, 
nagy méretekben is!

charm_logo 1

Báli szezon a Charmban

Az évben ez a második kedvenc időszakunk, az első igazából az esküvői szezon, a következő cikkünkben majd kifejtjük, hogy miért 😉

Nagyon sokféle bál van – szilveszteri, farsangi, borbálok stb, de az közös ezeknél, hogy ki van adva a dress code, vagyis az elvárt öltözet mind a nők mind a férfiak tekintetében.

Mielőtt végigmegyünk, milyen darabokat lehet ilyenkor felvenni, szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy miket érdemes elkerülni mindenképp a báli szett összeállításánál:

 • Ne hagyd az utolsó pillanatra!!!
  Ez rendkívül fontos, mert nincs extra sok hely, ahol különleges báli ruhákat lehet kapni és akkor még nem tértünk ki arra, hogy lehet hosszú lesz és varrónőhöz kell vinni, hogy felhajtson belőle, ami szintén plusz idő. Ahhoz, hogy teljes legyen a szett még külön időt kell szánni a kiegészítők, mint a stóla, táska, cipő beszerzésére.
 • Ne online vásárold meg, főleg ha fontos alkalomra mész!
  Miért mondjuk ezt? Egy egyszerűbb, egyenes vonalú ruhánál még valószínű, hogy nem tudunk mellé lőni a ruha kiválasztásakor, viszont, ha van benne bármi rendhagyó, mellvarrás, halszálka merevítés, szűkítés stb, akkor azt mindenképp próbálni kellene, hogy ne álljon el lehetetlen helyeken és kényelmes legyen egy egész estén keresztül állni – ülni – táncolni benne.
 • Kerüld a tömegcikkeket, ruhákat
  Attól függően, hogy mekkora rendezvényre mész, akár több száz meghívott is lehet, ahol nem lenne jó érzés szembe találkozni egy ugyanolyan ruhával, mint, amilyet Te is viselsz, ezért érdemes kerülni ilyenkor a street fashion üzletekbe kapható ruhákat.
 • Szettben gondolkodj, ne csak ruhában
  A megjelenésedhez nem csak a megfelelő ruhát kell megtalálni, hanem tartozik hozzá még egy hozzápasszoló táska és időjárásnak megfelelően szőrme, boleró vagy éppen stóla. A cipőd lehetőleg ne vadiúj legyen, hogy ne törje fel a lábad vagy, ha új, akkor kérd meg a cipészt, hogy törje be neked (vagy házi praktika: vizes zokniban mászkálj benne otthon előtte lévő napokban)

Ha a ruhád extravagánsabb akár fazonban akár színben, akkor szolidabb ékszereket javasolunk hozzá.

Mik szerepelhetne a dress code-ban?

Koktélruhák

koktél ruha rövid, általában térd alá vagy fél lábszárig ér, kisméretű retikül dukál hozzá. A „lazaság jegyében” egyre több bálon megengedett ez a viselet, de mi inkább hosszú ruha viselését javasolnánk. Ha a stílusodhoz jobban illenek a koktélruhák, ezeket bátran javasoljuk:

Amerikai, Mori Lee koktélruháink a Mammut Charm Exkluzívból:

 

 

Kisestélyi

kisestélyi a nevével ellentétben mindig hosszú, de a vállat szabadon hagyja! A szoknya lehet tüllös vagy lapos, akár uszályos. Ha ujjatlan, stólával illik hordani, amit nem feltétlenül szükséges felhúzni a vállra.

Az összeállításunkban visszatükröződik, hogy szeretjük a színeket, illetve Titeket is arra bíztatnánk, hogy nyugodtan térjetek el a bevált fekete ruháktól!

 

Nagyestélyi

nagyestélyi abban tér el a kisestélyitől, hogy a vállakat elfedi, viszont a hajat illik ehhez a viselethez kontyban vagy feltűzve viselni.

Ha bálra, díjátadóra vagy gálára készülsz érdemes mindenképp benézned üzleteinkbe, ha különleges, limitált szériás darabot keresel, akkor a Mammut Charm üzletünket javasoljuk első körben.
Az aktuális készletről emailben is érdeklődhetsz 😊

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre az egyedi kedvezményekért!

Csak inspiráló leveleket küldünk az új kollekcióinkról illetve, amikor szeretnénk meglepni egy-egy extra kedvezménnyel :)

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!